Bouwsteen Annapurna

Print
PDF

Hoogtepunten
Het Annapurnagebied ligt centraal in Nepal. In dit gebied zijn grofweg drie grote trekkingroutes te kiezen (of een combinatie hiervan). Zo kunt u een trek naar Jomsom organiseren. Daarnaast is een trek naar de Annapurna Sanctuary / Annapurna Base Camp zeer spectaculair. Tot slot is het circuit rondom het Annapurna gebergte erg populair onder trekkers.

1.) Trekking Jomson naar Phokara (of andersom). Met een spectaculaire vlucht van Phokara naar Jomson, kom je terecht een compleet andere wereld zowel in cultureel opzicht als in de omliggende natuur. Om deze trek te doen is het niet nodig om de 5400 meter hoge Thorung La over te steken. Vanaf Jomson is het aan te raden eerst richting Muktinath te lopen aangezien hier spectaculaire uitzichten zijn en cultureel zeer interssante dorpjes zijn. Dit gebied was miljoenen jaren geleden een zeebodem, waardoor het nu mogelijk is om fossielen te vinden uit die tijd.
2.) Annapurna Sanctuary: Hier bevindt men zich op ruim 4200 m hoogte in het hart van het Annapurna massief. Je wordt hier omringt door indrukwekkende bergreuzen van boven de 8000 meter, zoals de Annapurna South, de heilige Machapuchare en de Daulagiri. Het leuke van deze tocht is, dat je eerst door een tropisch bos loopt (veel vogels en ook langurapen) en vervolgens middinin een gigantisch bergmassief staat!
3.) Annapurna Circuit. Het "rondje" Annapurna is een trek van ruim twee weken door een van de beroemdste berggebieden van Nepal. Een goede conditie is vereist want je loopt ongeveer zes tot acht uur per dag. De route gaat door verschillende Nepalese bergdorpjes en groene valleien. De uitzichten op bergpieken van 6000 meter en hoger zijn fantastisch. De grootste uitdaging en het letterlijke hoogtepunt van deze trek is de klim naar de Thorung La pass op 5416 meter hoogte. Je overnacht in eenvoudige, maar gezellige theehuizen in kleine bergdorpen.

Reis en prijsinfo voor deze bouwsteen

1.) Trekking Jomson naar Phokara (of andersom).
Reisduur  12 tot 21 dagen  
Reissom  € 30,- p.p. per dag bij 2 personen
2.) Annapurna Sanctuary
Reisduur  12 tot 21 dagen  
Reissom  € 30,- p.p. per dag bij 2 personen
3.) Annapurna Circuit
Reisduur  12 tot 21 dagen  
Reissom  € 30,- p.p. per dag bij 2 personen