Bouwsteen Everest

Print
PDF

Hoogtepunten
Solo Khumbu staat bekend als het gebied waarin zich de Mount Everest bevindt. Het is tevens het gebied van het wereldberoemde volk: de sherpa’s. Dit gebied is zeer populair onder trekkers mede omdat zich hier verschillende 8000-meter-toppers bevinden. Naast de Mount Everest zijn dit de Makalu, Cho Oyu en Lhotse. Het gebied bestaat uit verschillende valleien. Hierdoor is het mogelijk om de drukste paden en dorpjes zo veel mogelijk te mijden (hoewel er op de route een aantal drukke plekken zijn, die moeilijk zijn te vermijden). De valleien staan met elkaar in verbinding via verschillende passen zoals de zeer bekende Cho La pass. Enkele hoogtepunten in dit gebied zijn:

1) Gokyo meren en beklimming Gokyo Ri (5365m.)
2) Beklimming Kala Pathar (5665m.) en Mount Everest Base Camp (5364m.)
3) Tengboche Monastry en Ama Dablam Base Camp (4530m.)

Daarnaast zijn er ook talloze uitstapjes mogelijk naar plekken waar in verhouding zeer weinig trekkers komen. Een voorbeeld hiervan is een uitstap naar Thame waar de relatief onbekende Sumdur Peak beklommen kan worden.

Reis en prijsinfo voor deze bouwsteen
Reisduur  12 tot 21 dagen  
Reissom  ongeveer € 30,- p.p. per dag bij 2 personen*  *prijzen zijn inclusief eten, drinken, slaapplaats, lokaal vervoer