Bouwsteen Kathmandu Vallei

Print
PDF

Er zijn in en rond Kathmandu genoeg dingen te zien en te doen. Thamel is de meest populaire wijk voor gezellige restaurants, (trekking)winkeltjes en gezellige dakterrassen uitkijkend over de stad. In Thamel zijn allerlei Westerse tentjes te vinden waar u lekker kunt eten. Gemiddeld ben je ongeveer 5 Euro per persoon kwijt. Een echte aanrader hierbij is Fire&Ice, een Italiaans restaurent waar je de beste pizza’s kunt eten (best lekker na drie weken witte rijst met linzensoep). Vanuit Thamel bent u ook vaak snel bij de leukere bezienswaardigheden van de stad zoals Durbar Square (tempelplein) en het Swayambunath complex.

Durbar Square is het centrale plein van de stad. Aan dit plein staan veel oude gebouwen zoals tempels en het oude koninklijke paleis Hanuman Dhoka. Swayambunath is de oudste boeddhistische tempel van de Kathmandu vallei. De tempel wordt ook wel de apentempel genoemd omdat er zoveel apen bivakkeren. Vanaf de tempel heeft u een geweldig uitzicht over de stad.


Rond Kathmandu is er ook genoeg te doen. Zo kunt u een korte trek doen van een paar dagen in één van de dichtbij gelegen natuurgebieden. Daarnaast zijn er meerdere leuke plaatsjes waar wij er hier één van zullen uitlichten: Bhaktapur. Bhaktapur is vooral bekend om zijn tempelpleinen en gezellige smalle straatjes waarbij je het idee hebt dat je in de Middeleeuwen rondloopt. Het stadje bevindt zich 15 kilometer ten oosten van Kathmandu. Het stadje is recentelijk met westers geld gerestaureerd, waardoor de stad een stuk schoner en aantrekkelijker geworden is zonder de typische Middeleeuwse sfeer te hebben verloren. De stad is één groot openluchtmuseum, zeker omdat grote delen van de stad niet toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer. Om toegang te krijgen tot de stad betaal je 900 rupees of 10 US$. In Bhakptapur is ook een durbar square. Op het plein kunt u een bezoek brengen aan het oude koninklijke paleis, de beroemde gouden poort en de vele tempels.