Hoe werken wij?

Print
PDF

Als Trekkingnepal adviseren we díe manier van reizen die we ook zelf het leukst vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. We adviseren je gebruik te maken van kleinschalige, authentieke hotelletjes en theehuizen die passen bij Nepal. Reis met je eigen auto, vliegtuig, bus of een minibus. Kortom je eigen ‘expeditie’ samenstellen. Niet doen, wat iedereen doet!!

Opties
Als je nu een reis naar Nepal wilt boeken zijn er grofweg 3 opties:

1. Boeken via een grote westerse verrereizenspecialist.
2. Online boeken bij een lokale Nepalese trekking agency.
3. Zelfstandig naar Nepal gaan en zelfstandig trekken.

Optie 1 wordt door veel mensen als onpersoonlijk ervaren en is vaak meer dan anderhalf keer zo duur dan als je de reis lokaal zou regelen. Deze meerprijs komt vaak niet in de zakken terecht van de mensen die het echt verdienen. Voordeel is dat grotere reisbureau's bij Nederlandse instanties als het SGR en ANVR zijn aangesloten, hiermee is de investering in uw reis bij eventuele problemen veilig gesteld.

Optie 2 kan goed gaan, maar geeft vaak ook een hoop problemen. Vaak verloopt de communicatie moeizaam, is het bureau niet professioneel genoeg of zijn het semi-oplichters die achter uw westerse geld aan zijn. Wilt u zelf u eigen trekking agency uitzoeken, kijk dan in ieder geval of ze zijn aangesloten bij de NMA (Nepal Mountaineering Association) Klik hier voor de ledenlijst.

Optie 3 is zonder meer avontuurlijk te noemen. Trekkingnepal adviseert deze vorm van reizen. Zelfstandig reizen en trekken is goed mogelijk in Nepal. Je mist alleen de waardevolle informatie die een gids je kan verstrekken. Hoe heet die ene berg? Waar is dat leuke dorpje? Een gids heeft de antwoorden en laat je meer zien dan een Lonely Planet. Daarnaast help je de loale bevolking door een gids te nemen. Een gids heeft een (voor Nepalese begrippen) goed inkomen. Met dit inkomen voorziet hij meestal een hele familie van geld om te leven. Een gecertificeerde gids is daarnaast bijvoorbeeld beter in staat de symptonen van hoogteziekten te herkennen en kan in noodgevallen zelfs een 'rescuehelikopter' regelen. Hoogteziekte kan snel toeslaan. Als je door de Khumburegio trekt is de helikopter zo'n 8 a 10 keer op een dag te zien. Met AMS (acute hoogteziekte) kan 30 min. het verschil zijn tussen leven en dood. Daarnaast helpt de gids je goed om hoogteziekte te voorkomen en doet suggesties om je programma aan te passen om hoogteziekte voor te zijn.